Uvjeriti Boga ili vjerovati Bogu?

Uvjeriti Boga ili vjerovati Bogu?

„Doista, tko spozna misao Gospodnju, tko li mu bi savjetnikom?“ – Rimljanima 11:34

Život bi bio mnogo lakši da živimo u spoznaji da je Bog pametniji od nas. Bez obzira što ti ili ja mislili, Božji put je uvijek bolji od našeg.

Često smo u iskušenju misliti kako znamo što je najbolje, a onda ulažemo svu svoju energiju u to da se to ostvari. Kad odlučujemo sami da se nešto mora učiniti na određen način ili u određeno vrijeme dovodimo sebe u situaciju da se razočaramo što nam krade radost i mogućnost da uživamo. Kad nešto jako želimo, često pokušavamo uvjeriti Boga zašto je to važno i zašto bi trebao ispuniti našu volju umjesto da jednostavno vjerujemo Njemu da zna što je najbolje za naš život.

Kao što nas Rimljani 11:34 podsjećaju, Bog nema potrebu za savjetnikom koji bi mu rekao što bi trebao učiniti za nas. Njegova volja je savršena i On ima dobre planove za nas da postanemo sve ono što namjerava da budemo. Prorok Jeremija kaže: „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.“ (Jeremija 29:11) .

Kad se suočiš sa zagonetnim situacijama, ohrabrujem te da moliš: „Gospodine, ovo mi možda trenutno nema smisla, ali ja ti vjerujem. Vjerujem da me voliš, sa mnom si i činiš ono što je najbolje za mene.”


Bogu ne treba tvoj savjet za ono što radi. Njemu jedino treba tvoja vjera.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon