Važnost zastupništva

Važnost zastupništva

„Tražio sam među njima nekoga da podigne zidine i stane na proboje preda me u obranu zemlje, da je ne zatrem, i ne nađoh nikoga.“ – Ezekiel 22:30

Posredovati znači stajati u procijepu za nekog drugog i zastupati za njihovu potrebu pred Božjim prijestoljem. Ako iz nekog razloga dođe do narušenog odnosa između osobe i Boga, mi imamo privilegiju staviti se u taj procijep i moliti za njih. Možemo zastupati za njih i očekivati vidjeti ih utješene i ohrabrene. Također, možemo u pravo vrijeme očekivati vidjeti proboj u njihovom životu i ispunjenje njihovih potreba.

Ne znam što bih učinila da drugi ljudi nisu zastupali za mene. Ja tražim od Boga da mi da ljude koji će zastupati za mene i za ispunjenje službe u koju me je pozvao. Trebamo međusobne molitve zastupanja.

Molitva za druge je podjednaka sjetvi sjemena. Moramo posijati sjeme ako želimo obrati žetvu (Galaćanima 6:7). Sijanje sjemena u živote drugih kroz zastupničku molitvu je siguran način imati žetvu i u osobnom životu. Svaki put kad se molimo za nekoga drugoga, pozivamo Boga da ne radi samo u životu te osobe već i u našem vlastitom. Zastupništvo je jedan od najvažnijih načina na koji nosimo službu Isusa Krista koju je započeo na zemlji.


Zastupanjem za druge možemo osloboditi Božju silu u njihove živote.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon