Vitalna važnost

Vitalna važnost

„Ili uzmite: dobro stablo i plod mu je dobar. Ili uzmite: trulo stablo i plod mu je truo. Ta po plodu se stablo poznaje.“ – Matej 12:33

Poput otkucaja srca ili krvnog pritiska, za vjernika je ispravno razmišljanje nešto što je iznimno važno da čovjek bez toga jednostavno ne može živjeti. Postoje stvari bez kojih nema života. Naš životni izvor, naš izvor ispravnog razmišljanja je osobno zajedništvo s Bogom u molitvi i u Riječi.

Biblija kaže da se drvo poznaje po plodovima. Isto vrijedi i za naš život. Misli donose plodove. Ako su tvoje misli ispravne, plodovi u tvom životu bit će dobri. Ako su tvoje misli loše i plodovi u tvom životu bit će loši.

Zapravo, možeš pogledati čovjekov stav i znati kakvo razmišljanje prevladava u njegovom životu. Slatka, draga osoba nema zle, osvetoljubive misli. Na isti način, istinski zao čovjek nema dobre misli pune ljubavi.

Dok danas ideš kroz svoj dan, potičem te da misliš na zdrave, pozitivne, pobožne misli i dopustiš im da odrede smjer vašeg života, jer kako čovjek misli u svom srcu, takav on jest (Izreke 23:7).

Što više vremena provodiš u Božjoj Riječi, bit će ti lakše suprotstaviti se lošim mislima i izabrati dobre misli.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon