Vježbati se u zahvalnosti

Svi znamo da bismo trebali biti zahvalni za naše brojne blagoslove.

Vježbati se u zahvalnosti

„Blagoslivljat ću Jahvu u svako doba, Njegova će mi hvala biti svagda na ustima!“ – Psalam 34:1

Svi znamo da bismo trebali biti zahvalni za naše brojne blagoslove. Bog nam govori u svojoj Riječi da budemo zahvalni, i znamo iz svog osobnog iskustva da jednom kad počnemo slaviti Njega, naši tereti i nevolje kao da se čine manje teške.

David je rekao: „Blagoslivljat ću Jahvu u svako doba, njegova će mi hvala biti svagda na ustima…mnoge nevolje ima pravednik, ali ga Jahve od svih izbavlja.“ (Psalam 34:1, 19)

To je snaga zahvalnosti. Ne samo da nas oslobađa, nego kad nađemo trenutak i zahvalimo Bogu za sve blagoslove koje imamo u životu, zapravo pronađemo još blagoslova za koje još više možemo biti zahvalni!

Potičem te – odvoji vrijeme i vježbaj se u zahvalnosti. Toliko toga imamo za što možemo biti zahvalni i svakodnevno se moramo fokusirati na to. Imaj na umu savjet psalmista: „Uđite s hvalama na vrata njegova, u dvore njegove s pjesmama; hvalite ga, ime mu slavite!“ (Psalam 100: 4)

Molitva:

Dragi Bože, moć zahvalnosti je doista nevjerojatna. Hvala ti što me svaki dan blagoslivljaš i radiš u mom životu. Znam da bez Tebe nemam ništa; zato Ti zahvaljujem za dobrotu koju si mi iskazao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon