Za Boga nisi iznenađenje

Za Boga nisi iznenađenje

„Prije no što te sazdah u utrobi, poznadoh te; i prije no što izađe iz krila materina, posvetih te; postavih te za proroka narodima.“ – Jeremija 1:5

Osjećaš li se ikada da je Bog razočaran s tobom? Nekad sam se i sama znala osjećati tako sve dok mi jednog dana On nije rekao: „Znaš, Joyce, ti nisi iznenađenje za mene. Znao sam što dobivam kad sam te pozvao.“

Razmisli o tome! Bog zna kraj od samog početka i svi dani tvog života su zapisani u Njegovoj knjizi. Svaka odluka, dobra ili loša koju ćemo donijeti, Bog već zna prije nego što smo se ikada pojavili na ovoj planeti. On poznaje svaku riječ koju još nismo ni izgovorili – čak i one koje ćemo izgovoriti sljedeće godine.

Mi se ponekad osjećamo kao da je Bog razočaran s nama cijelo vrijeme. Istina je da griješimo i trebali bismo to shvatiti ozbiljno. Ali unatoč našim pogreškama, Bog ima nadu za nas jer zna da nas može promijeniti ako ostanemo blizu Njega.

On nije razočaran. Kad smo mi u pitanju, On je pun nade i vjeruje u nas više nego mi sami.

Molitva:

Gospodine, Tvoja nada za mene je tako ohrabrujuća i nadahnjujuća. Čak i kad ne vjerujem u sebe, znam da Ti vjeruješ i daješ mi snagu prevladati svoje pogreške i slijediti Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon