Zaustaviti emotivni jo-jo

Zaustaviti emotivni jo-jo

„Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona.“ – Galaćanima 5:22-23

Sjećam se godina kada sam bila ono što sam nazivala ‘jo-jo’ kršćaninom. Neprekidno sam bila emotivno gore – dolje. Ako bi moj suprug Dave radio ono što sam željela, bila bih sretna. Ako ne bi radio, naljutila bih se. Još nisam bila naučila kako me vodi Duh Sveti, pa bih dopuštala svojim osjećajima kontrolirati moje ponašanje.

Vjernici mi najviše govore o svojim osjećajima: „Osjećam da me nitko ne voli“, „Osjećam da se moj suprug/a ne odnosi dobro prema meni“, „Osjećam da nikada neću biti sretan/a“, „Osjećam…ne osjećam…“ i tako u nedogled.

Bog želi da shvatimo da naše emocije nikada neće nestati, zato moramo naučiti upravljati njima, a ne dopuštati im da upravljaju nama. Možemo se vježbati u samokontroli; i ne dopustiti našem tijelu da vlada. Nitko od nas neće, a ni ne bi trebao, dobiti ono što želi. Možemo reći sami sebi da nećemo uvijek govoriti sve što nam padne na pamet, jesti ono što nam se jede ili raditi ono što bismo željeli.

Odluči dopustiti Duhu Svetom da ti pomogne učiniti ono što je ispravno bez obzira kako se osjećaš!


Kao kršćani, umjesto da se koncentriramo na to kako se osjećamo, možemo se usredotočiti na ono što znamo da je istina u Riječi Božjoj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon