Živa poruka u tvom srcu

Živa poruka u tvom srcu

„Neka knjiga Zakona bude na ustima tvojim: razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano: samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima.“ – Jošua 1:8

Božja Riječ otkriva upravo Njegove misli zapisane na papiru za naše proučavanje i razmatranje. Njegova Riječ je način na koji On razmišlja o svakoj situaciji i temi.

Da bi bio blizu Boga, bitno je dopustiti Njegovoj Riječi da bude živa poruka u tvom srcu. To dolazi razmišljanjem o Riječi Božjoj i dopuštanjem Njegovim mislima da postanu tvoje misli. Tako počinješ razvijati Kristov um. Snažno te potičem da voliš Božju Riječ i dopustiš joj biti tvoja vodilja u životu.

Jošua 1:8 nam govori da možemo mentalno primijeniti Riječ kako bismo fizički doživjeli dobar uspjeh. Meditiranje ili razmišljanje o Božjoj Riječi ima moć utjecati na svaki dio tvog života. Izreke 4: 20–22 govore da su Gospodinove riječi izvor zdravlja i ozdravljenja za tvoje tijelo.

Sjeti se načela sjetve i žetve. Što više ti i ja vremena osobno uložimo u razmišljanje i proučavanje Riječi, više dobrobiti ćemo iz toga izvući.


Gospod otkriva svoje misli onima koji marljivo čitaju Riječ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon