A függés szépsége

A függés szépsége

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. —Ján. 15:5

Nagyon független ember voltam, és Isten korán elkezdett szólni hozzám a János 15:5 igéjén keresztül. Mikor rácsatlakozunk Isten erejére, megtapasztaljuk, hogy teljesen Tőle függünk. A hit belevisz abba, hogy teljes mértékben Istenre támaszkodjunk, bízzunk az erejében, bölcsességében és jóságában.

Arra vagyunk teremtve, hogy Rá támaszkodjunk, Rá számítsunk, és teljesen Tőle függjünk, ezzel leveszünk minden terhet magunkról, és az egészet Istenre rakjuk. Isten segítsége nélkül semmit sem tudunk megváltoztatni az életünkben. Sem magunkat, sem a házastársunkat, sem a családunkat, sem a barátainkat, sem a körülményeinket. Valóban így van, Isten nélkül semmit sem tehetünk.

Elveszítjük a békességet és örömöt, mikor nem hagyjuk, hogy Isten Isten legyen. Olyan dolgokat próbálunk magunk megoldani, amit fel sem érhetünk ésszel. Istennek semmi sem túl nehéz vagy túl csodálatos, számunkra azonban rengeteg dolog az. A Szent Szellem segítségével és vezetésével felnőhetünk arra a pontra, ahol megpihenünk abban az igazságban, hogy ismerjük Azt, Aki minden választ ismer, még akkor is, ha mi nem… és Benne bízhatunk!

Olyan felszabadító azt mondani, “Uram, nem tudom, mit tegyek, de még ha tudnám is, nem lennék rá képes. De szemeim Rád néznek. Várni fogok és végignézem, ahogy mindent megoldasz.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon