A nemes harc megharcolása

A nemes harc megharcolása

„Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál, amelyről vallást tettél szép hitvallással sok tanú előtt.” 1Tim 6:12

A hit nemes harcának megharcolására hívattunk el, de mit is jelent ez a gyakorlatban? Íme, hat kulcs, stratégia elem ehhez:

  1. Gondolkodj határozottan! Mint egy tábornok, aki harcra készül, tervezd el, terveld ki, hogyan veszed be, és győzöd le az ellenséget.
  2. Imádkozz buzgón! Zsid 4:16 arra bátorít, hogy bizalommal és bátran járuljunk Isten trónja elé. Menj Isten elé bizalommal, és mondd el Neki, mire van szükséged.
  3. Beszélj félelem nélkül! 1Pét 4:11 azt mondja: „Aki szól, úgy mondja szavait, mint Isten igéit”… szellemben parancsolhatunk a gonosz erőinek.
  4. Adj bőségesen! Ahogy adtok, úgy fogtok kapni is (lásd Luk 6:38). Légy nagylelkű!
  5. Dolgozz elszántan! Bármilyen munkába kezdesz, azt teljes erőbedobással tedd (Préd 9:1). Végezd a dolgaidat a Szent Szellem ereje által.
  6. Szeress feltétel nélkül! Mint Isten gyermekei, szeretnünk kell egymást, ahogy Isten is szeret minket – feltétel nélkül, áldozatkészen.

Tedd meg ezeket a lépéseket, és amikor az ellenség támad, Isten erejével megtelve, legyőzhetetlen leszel.

Ima:

Uram, Nem szeretnék hátradőlni és kimaradni a hit nemes harcából, amire hívtál. Kérlek, mutasd meg, hogy használjam ezt a hat stratégiát az ellenséggel folytatott harcban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon