Az igaz szeretet ad

Az igaz szeretet ad

„Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy Ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást” 1Ján 4:11

Mindenki vágyik a szeretetre és az elfogadásra. De sokan rosszul próbáljuk megtalálni a boldogságot. Úgy gondoljuk, hogy a dolgok megszerzésében és birtoklásában lelhető meg, pedig igazából nagyobb örömmel tölt el, ha adhatunk. Isten szeretete a legcsodálatosabb ajándék, ami adatott nekünk. Amikor Isten szeretete betölt minket, fontos, hogy ne rekedjen meg bennünk, hanem hagyjuk áradni rajtunk keresztül mások felé.

A szeretetnek adnia kell, mert ez a természete. 1Jn 4:11 jól kiemeli, hogy tovább kell adnunk Isten szeretetét, amit kaptunk: „Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.”

Isten valódi szeretetében élni egy folyamat. Először is: Isten szeret minket, és mi hit által elfogadjuk ezt. Aztán mi is elkezdjük – egészséges módon – szeretni magunkat. Majd visszaadjuk a szeretetet Istennek, és megtanuljuk szeretni az embereket.

A szeretetnek ezt a folyamatot kell követnie, különben nem teljes. Mivel Isten szeretete bennünk van, tovább kell adnunk, és bőségesen ráárasztani embertársainkra. Olyan mélyen és feltétel nélkül szerethetjük őket, ahogy Isten szeret minket.


Ima

Uram, nem szeretném, ha a szereteted megrekedne bennem. Segíts, hogy ne csak elfogadjam a szeretetedet, hanem teljessé tegyem a folyamatot azáltal, hogy én is szeretni fogom az embereket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon