Az igaz szeretet ad

Az igaz szeretet ad

„Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy Ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást” 1Ján 4:11

Mindenki vágyik a szeretetre és az elfogadásra. De sokan rosszul próbáljuk megtalálni a boldogságot. Úgy gondoljuk, hogy a dolgok megszerzésében és birtoklásában lelhető meg, pedig igazából nagyobb örömmel tölt el, ha adhatunk. Isten szeretete a legcsodálatosabb ajándék, ami adatott nekünk. Amikor Isten szeretete betölt minket, fontos, hogy ne rekedjen meg bennünk, hanem hagyjuk áradni rajtunk keresztül mások felé.

A szeretetnek adnia kell, mert ez a természete. 1Jn 4:11 jól kiemeli, hogy tovább kell adnunk Isten szeretetét, amit kaptunk: „Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.”

Isten valódi szeretetében élni egy folyamat. Először is: Isten szeret minket, és mi hit által elfogadjuk ezt. Aztán mi is elkezdjük – egészséges módon – szeretni magunkat. Majd visszaadjuk a szeretetet Istennek, és megtanuljuk szeretni az embereket.

A szeretetnek ezt a folyamatot kell követnie, különben nem teljes. Mivel Isten szeretete bennünk van, tovább kell adnunk, és bőségesen ráárasztani embertársainkra. Olyan mélyen és feltétel nélkül szerethetjük őket, ahogy Isten szeret minket.

Ima:

Uram, nem szeretném, ha a szereteted megrekedne bennem. Segíts, hogy ne csak elfogadjam a szeretetedet, hanem teljessé tegyem a folyamatot azáltal, hogy én is szeretni fogom az embereket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon