Különbség az egészséges és egészségtelen szégyen között

Különbség az egészséges és egészségtelen szégyen között

„Tartsd meg életemet, ments meg, ne szégyenüljek meg, mert Hozzád menekültem.” Zsolt 25:20

A hétköznapokban kétféle szégyennel találkozhatunk. Rendkívül fontos, hogy meg tudjuk őket különböztetni.

Van az a fajta szégyen, ami normális és egészséges. Például, ha elvesztek vagy eltörök valamit, ami valaki másé, akkor csalódott vagyok, hogy hibáztam. Bárcsak ne lettem volna olyan figyelmetlen. Sajnálom, de kérhetem a megbocsátást, elfogadhatom és továbbléphetek.

Az egészséges szégyen emlékeztet minket, hogy nem vagyunk tökéletesek, vannak gyengeségeink és korlátaink. Emlékeztet, hogy szükségünk van Istenre.

Sajnos, amikor az egészséges szégyen itt nem áll meg, akkor egészségtelenné és mérgezővé válik. Amikor valaki nem kéri, vagy nem fogadja el a megbocsátást, önmagát bünteti, és elkezdi megutálni magát.

Ne éld így tovább az életed! Emlékezz vissza arra ki vagy, Isten örököse, az ő gyermeke (lásd Róm 8:17). Az egészségtelen szégyen elfelejteti veled ki is vagy Krisztusban. Az egészséges szégyen viszont emlékeztet, hogy nélküle nem vagy senki. Kérd ma Istent, hogy segítsen megérezni a különbséget.


Ima

Uram, nem szeretném az életemet az egészségtelen szégyen súlya alatt élni. Segíts, hogy emlékezzek arra, mennyire szeretsz. Mivel Te már megbocsátottál, nekem nincs miért büntetni magam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon