Légy alázatos, mikor Isten beszél!

Az erőteljes ima nem feltétlenül hosszú

Hanem ez az, akit megbecsülök: ha valaki szelíd, megtört szívű, alázatos, szavaimat féli, és szívből tiszteli.” (Ézs.66,2.)

Mikor Isten szól hozzánk, miénk a döntés, hogy alázattal és hittel reagálunk, vagy megkeményítjük a szívünket, és figyelmen kívül hagyjuk Őt. sajnálatos módon előfordul, hogyha valaki nem kapja meg, amit akar, vagy próbatételeken és teszteken megy keresztül, ezek megkeményítik a szívét.

Pontosan ez történt a zsidókkal, mikor a pusztán mentek keresztül. Istennek nagy tervei voltak velük, de előbb tesztelte őket, hogy
meglássa, valóban hinni fognak-e neki. szándékosan vezette őket
hosszú és nehéz úton – hogy megnézze, megtartják e parancsait
vagy sem. Igéjében azt mondja nekünk, ne keményítsük meg a szívünket, ahogy ők tették. (lásd. Zsid.3,7-8.).

A problémáik nem jobbá, hanem keserűbbé tették őket. Megkeményítették a szívüket, és nem tanulták meg Isten útjait. sok mindenhez rosszul álltak hozzá, nem voltak hajlandók bízni Istenben, és ez megakadályozta őket abban, hogy előrelépjenek. ne hagyd, hogy a szíved megkeményedjen a nehéz időkben. A keményszívű emberek lázadnak, és elutasítják a helyreigazítást. nehezen hallják meg Isten hangját, és nehézségeik vannak a kapcsolataikban is. nem hajlandóak mások szemszögéből is nézni a dolgo kat, nem értik más emberek szükségeit és általában nem is törődnek velük. Énközpontúak, és képtelenek az együttérzésre.

Keressük buzgón Istent, hogy megpuhíthassa szívünket és segítsen, hogy lágyak és érzékenyek legyünk Érintésére és Hangjára.


Isten szava ma hozzád: Mikor a dolgok nem a szád íze szerint alakulnak, bízz Istenben és tartsd meg a jó hozzáállásodat!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon