Mindenkor imádkozz

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. (Ef. 6,18.)

Amai igeversben Pál lényegében azt mondja, hogy minden körülmények között imádkozzunk, követve a szent szellem
iránymutatását, különböző típusú imákat alkalmazva különböző
helyzetekben. De hogyan imádkozzunk “mindenkor”, ahogy a Biblia utasít? Úgy, hogy fenntartunk egy olyan hozzáállást, mely hálát ad, és teljesen Istentől függ, ahogy éljük a mindennapi életünket, Hozzá fordítjuk gondolatainkat teendőink közepette, és minden helyzetben figyelünk Hangjára.

Hiszem, hogy Isten valóban azt akarja, hogy imádkozó életet éljünk, és segíteni akar, hogy ne úgy gondoljunk az imára, mint eseményre, kezdjünk el életformaként tekinteni rá, belső
tevékenységre, ami folyamatosan a háttérben fut, bármit is csinálunk. szeretné, ha folyamatosan beszélnénk Hozzá, és figyelnénk Rá – minden egyes napunkat átimádkozva, szívünkkel kapcsolódva Őhozzá, fülünket pedig Rá hangolva.

Gyakran előfordul, hogy hallunk egy imakérést, vagy rágondolunk egy helyzetre, és azt mondjuk magunknak, Később, imádkoznom kell majd ezért, mikor imádkozom. ez a gondolat az ellenség halogató taktikája. Miért nem abban a percben imádkozunk? Azért nem imádkozunk rögtön, mert rosszul gondolkodunk az imádságról. Könnyű lenne, ha csak a szívünket követnénk, a sátán azonban bonyolítani akarja a dolgot. Azt akarja, hogy halogassuk az imát, abban a reményben, hogy majd teljesen el fogjuk felejteni a témát. egyszerű, ha akkor imádkozunk, mikor feltámad bennünk rá a vágy vagy szükség van rá, ily módon folyamatosan imádkozhatunk, és minden helyzetben kapcsolatban maradhatunk az Úrral, egész nap.


Isten szava ma hozzád: Ne halaszd el, hogy Istenhez beszélj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon