Kríziskezelés

Kríziskezelés

De én mégis tudom, hogy az istenfélőknek lesz jó dolguk, mert Őt félik. (Préd. 8,12.)

Isten tanított nekem néhány értékes leckét a kríziskezelésről. Jézus azt mondta “Jöjjetek énhozzám” (Máté 11:28). nem azt mondta, hogy rohanjunk a telefonhoz, és hívjunk fel 3 barátot vészhelyzet esetén. nem az ellen beszélek, hogy imát kérjünk tőlük, de ha emberekhez rohanunk, gyógymódot nem fogunk találni a bajunkra, legfeljebb ragtapaszt.

Az életben mindnyájan szembesülünk kihívásokkal és krízisekkel. Van, amikor ezek nagy krízisiek, van, amikor kisebbek. Ahhoz, hogy elkerüljem az állandó válságállapotot, az Úr arra ösztönöz, hogy Őt keressem folyamatosan és szorgalmasan. Régen csak egyszer- egyszer szántam időt Isten keresésére, vagy mikor nagy bajban voltam. Végül megtanultam, hogyha valaha ki akarok szállni a kríziskezelő üzemmódból, akkor úgy kell Istent keresnem, mintha mindig kétségbeesett szükségem volna Rá – nehéz időkben és a nagy áldások idején is.

Gyakran hátrébb soroljuk Istent a fontossági sorrendünkben, mikor a dolgaink jól alakulnak. Én azonban rájöttem, hogy ha csak akkor keressük Istent, mikor kétségbeesettek vagyunk, akkor Ő gyakran kétségbeejtő körülmények között tart minket, hogy közösségben maradjunk Vele.

Isten mindig megment minket, és segít nekünk, mikor Hozzá jövünk. Ha azonban az állandó béke és győzelem állapotában akarunk maradni, szorgalmasan keresnünk kell Őt minden időben, ahogy a mai igevers is erre ösztökél.


Isten szava ma hozzád: Gyakorold a jó kríziskezelést azáltal, hogy minden időben közösségben maradsz Istennel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon