Isten bölcsességet szól

Isten bölcsességet szól

Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. (Jak.1,5.)

Az egyik ok, amiért Isten hangja annyira erőteljes, az az, hogy Isten bölcsességét szabadítja fel egy adott helyzetben – és Isten bölcsessége teljesen meg tudja változtatni a dolgokat. Mikor az Ő bölcsessége diktál, legyen szó bármilyen körülményről – egy elhatározásról, kapcsolatról, pénzügyi dilemmáról, egészségügyi krízisről, munkahelyi problémáról, személyes gondról vagy egy döntésről, mely évekig meghatározza majd az életedet – olyan betekintést nyersz és útmutatást kapsz, melyre saját kútfőből nem jutottál volna el.

Isten bölcsessége pénzt, időt és energiát spórolhat neked, még az életed is megmentheti. Olyan áldásokat eredményezhet, amiket el sem tudsz képzelni, olyan helyekre juttat be, ahol egykor megvetettek, képes elsimítani a megosztottságot emberek között, helyre tud állítani teljes megsemmisülés után is. Isten bölcsessége sokkal okosabbá tesz téged, és ez csodálatos dolgokhoz vezet!

A mai igevers azt mondja, hogy Isten bölcsességet ad nekünk, de mit jelent bölcsnek lenni? egyszerűen szólva, a bölcs emberek olyan döntéseket hoznak most, melyek miatt később boldogok lesznek. A bölcstelen emberek viszont azt teszik, ami jó érzéseket kelt pillanatnyilag, ám később mindig boldogtalanok lesznek a döntéseik miatt.

A bölcstelen embereket az érzelmeik vezérlik, ahelyett, hogy Istentől kérnének bölcsességet – és rendszerint megbánják impulzív, érzelmi döntéseik eredményét. A bölcsek ellenben visszatekintenek egy helyzetre, és csodálják Isten kegyelmét és vezetését, amit kaptak tőle. látják, milyen hihetetlen módon megáldotta őket, ahogy megtapasztalják bölcs döntéseik gyümölcseit. Miközben ma Istent keresed, kérj tőle bölcsességet!


Isten szava ma hozzád: Hozz most olyan döntéseket, melyek később is boldoggá tesznek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon