Maradj meg az Ő szeretetében

Maradj meg az Ő szeretetében

„És mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne.” 1Ján 4:16

Az 1János 4:16 kihangsúlyozza, hogy tudatában kell lennünk annak, hogy Isten mennyire szeret minket. Könnyű kimondani, hogy „Isten szeret”, anélkül, hogy megértenénk mit is mondunk. Isten szeretetének ismerete nem csak egy bibliai tény, amit megértettünk az elménkben, hanem élő valóság az életünkben.

Ez a vers azt mondja, hogy Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne.

Az a szó, hogy „marad” azt jelenti, hogy benne lakni, lakozni. Ez nem egy látogatásra utal, hanem arra, hogy ott időzünk hosszan egy helyen.

Isten szeretete nem csak egy megjegyzendő tény vagy múló érzés. Az ő szeretete megmarad. Nem csak jó időkben számíthatunk rá, és aztán elhagy, ha rosszul mennek a dolgok. Isten mindig itt marad, hogy megmaradhassunk a szeretetében.

A keresztény érettség magasabb szintjét élvezhetjük, ha folyamatosan növekedünk Isten szeretetétében. Még a nehéz időkben is megtapasztalhatod a növekedést, ha megmaradsz Isten csodálatos szeretetében.


Ima

Uram, megmaradok a szeretetedben. Annyi minden változik, de a szereteted soha nem hagy el, ezért úgy döntök, hogy meggyökerezek a Te csodálatos szeretetedben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon