Megtapasztalni Isten békességét azáltal, hogy a jelenben élsz

Megtapasztalni Isten békességét azáltal, hogy a jelenben élsz

„Ezeket azért mondom, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” —Jn 16:33

A békés, nyugodt lelkület felbecsülhetetlen értékű. Az a hozzáállás, hogy Istenben bízunk a környezetünk számára is erős üzenet. De ahhoz, hogy folyamatosan békések legyünk, Isten kegyelmére van szükségünk, összpontosítanunk kell és időt igényel.

Gyakran a stressz szintünk összefüggésben van a körülményeinkkel. Stresszt okozhat, ha mindig túl elfoglalt vagy, ha anyagilag meg vagy terhelve, vagy ha kapcsolati nehézséged van valakivel, akit szeretsz.

Ahhoz, hogy legyőzzük az életünket leuraló stresszt, meg kell tanulnunk azt a békességet gyakorolni, amit Jézus győztes ereje biztosít számunkra.

A folyamatos békesség kifejlesztésének egyik módja, ha megtanulunk a jelenben élni. Rágódhatunk hosszasan a múlton, vagy merenghetünk azon mit tartogat a jövő…de nem érünk el semmit, ha nem a mára fókuszálunk.

A Biblia azt mondja, hogy Isten minden napra elegendő kegyelmet ad. Hiszem, hogy Isten kegyeleme az az erő, ami képessé tesz minket, hogy megtehessünk mindent, amit meg kell tennünk. Isten pedig bőven méri a kegyelmét, annyit ad, amennyire szükségünk van. Fontos, hogy minden nap elmondjuk: „Ez az a nap, amit az Úr rendelt, örülni és örvendezni fogok ebben.”

Ha megtanulsz Istenben bízni a jelenben és elfogadni bőséges kegyelmét, akkor igazán békés emberré válhatsz.


Ima

Istenem, tudom, hogy legyőztél minden akadályt, ezért kérlek, hogy segíts abban a békességben élnem, amit megszereztél számomra. Mutasd meg, hogyan bízzak Benned, és hogyan éljek a jelenben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon