Tanulj meg várni

Tanulj meg várni

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” Ézs 40:31

Az emberek gyakran megkérdezik tőlem: „Honnan tudom biztosra, hogy valóban az Istentől hallom a dolgokat, és nem csak kitalálom azokat?”

Szerintem az a helyes válasz, hogy meg kell tanulni várni. Nagy döntéseknél gyakran úgy érezzük, hogy sietnünk kell. Most rögtön tennünk kell valamit. De az isteni bölcsesség azt mondja, hogy inkább várakozzunk, amíg nem látjuk tisztán mit kéne tenni és mikor.

Mindannyiunknak ki kell fejlesztenünk azt a képességet, hogy hátra lépünk, és megvizsgálunk minden helyzetet Isten szemszögéből. Csak ezután hozhatjuk meg a döntést úgy, ahogy Ő szeretné.

Az erő a várakozásban rejlik. Amikor vársz az Úrra, megérzed a szellemedben, hogy mit szeretne az Úr, hogy tegyél…nem azt, hogy te mit gondolsz arról, Ő mit szeretne, hogy tegyél.

Amikor bármilyen nehéz helyzettel nézel szembe, bölcs dolog várni a letisztult válaszra, mielőtt olyan lépést tennél, amit később megbánsz. Lehet, hogy ez kellemetlen, mert sietni szeretnél, de ne engedd, hogy a nyomás megelőzze az isteni bölcsességet és a kinyilatkoztatást.

Ima:

Uram, nem szeretnék a pillanat hevében olyan döntést hozni, amit később megbánok. Emlékeztess, hogy várjak Rád minden nap. Lehet, hogy nehéz, de a Tőled kapott bölcsesség és ismeret megéri ezt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon