Megérteni a kegyelmet, és hitben járni

Megérteni a kegyelmet, és hitben járni

„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által…” —Ef 2:8

Legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy kegyelemből van üdvösségünk, de kíváncsi lennék hány ember érti meg valójában Isten kegyelmének az erejét.

Minden, amit Istentől kapunk hitből, kegyelem által jön. Ezért, amikor megérted a kegyelmet, hitben járhatsz, és átveheted Isten áldásait.

Isten kegyelme nem komplikált és nem zavaros. Egyszerű, pont ezért tévesztik el az emberek. Nincs semmi, ami hatalmasabb, mint a kegyelem. A Bibliában minden – az üdvösség, a Szent Szellemmel való betöltekezés, Istennel való közösség és a hétköznapi élet minden győzelme – ezen alapul. Kegyelem nélkül semmik vagyunk, semmink nincs, és nem tehetünk semmit.

Fontos, hogy ma ne csak meghallgasd ezeket a kegyelemről, hanem megértsd, hogy az életünkben nem az érdemeinktől, a képességeinktől vagy a munkánktól függnek a dolgok, hanem attól, hogy Isten hajlandó az Ő végtelen erejét használni a szükségeink betöltésére. Ez a kegyelem.

Összpontosíts ma erre az igazságra, és figyeld meg, ahogy a hited növekedésnek indul.


Ima

Istenem nem csak hallani akarok a kegyelmedről, hanem megragadni annak hatalmas erejét is. Segíts megérteni, milyen csodálatos a kegyelmed, hogy növekedhessen a hitem Benned.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon