Az érzelmeid kezelése

Az érzelmeid kezelése

„Veled van Istened az Úr, ő erős és megsegít” Zof 3:17

Az életünk része, hogy az érzelmeinkkel foglalkoznunk kell. Az életünk során sokféle érzelmet és érzelmi reakciót megtapasztalhatunk. Nem szabad letagadni ezek létezését, és nem kell, hogy bűntudatunk legyen emiatt.

Viszont meg kell tanulnunk bánni az érzelmeinkkel. Sokkal egyszerűbb lesz ez, amikor megértjük, hogy nem bízhatunk meg bennük. Sőt az érzelmek a legnagyobb ellenségeinkké is válhatnak. Sátán felhasználja őket ellenünk, és próbálja megakadályozni, hogy Szellemben járjunk.

Fontos tudni, hogy az Úr, a mi Istenünk, aki bennünk lakozik, Ő hatalmas! A bennünk lévő ereje által legyőzhetjük az érzelmeinket, és az ingatag érzéseink és érzelmeink helyett az Ő megváltoztathatatlan Igéje és Szelleme veszi át a vezetést.

A szellemi stabilitás és az érzelmi biztonság nem jön csak úgy magától. Vágyni kell rá teljes szívünkből, és határozottan törekedni rá. Amikor az érzelmi stabilitás fontos számunkra, Isten szívesen segít az érzelmeink kezelésében.

Bátorítalak, hogy törekedj erre! Élvezd az érzelmi stabilitást, és az örömteljes, győzedelmes életet!

Ima:

Istenem, az érzelmi stabilitást választom. Nem akarom, hogy az érzelmeim irányítsanak, szeretném helyesen kezelni őket. Köszönöm, hogy bennem élsz, és segítesz hatalmas erőddel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon