A nyelv féken tartása

A nyelv féken tartása

„Vigyázz, hogy nyelved ne szóljon rosszat és ajkad ne beszéljen csalárdságot.” Zsolt 34:14

Isten dicsőítésének fontos része, hogy képesek legyünk a nyelvünket irányítani. A Zsolt 50:23 azt mondja, hogy „Aki hálaadással áldozik az dicsőít engem…”

Mi történne, ha minden nap átadnád a szádat Istennek, hogy csak Istentől jövő dolgokat szóljon? Most nem csak arról beszélek, amikor a csendességedben hálát adsz, dicséred Istent, vagy pozitív dolgokat jelentesz ki és bátorító dolgokat vallasz meg az életed felől. A kapcsolataid egészségét is befolyásolja, hogy hogyan beszélsz másokkal és másokról.

A Zsolt 34:1 azt mondja: „Vigyázz, hogy nyelved ne szóljon rosszat és ajkad ne beszéljen csalárdságot.” Szoktál hazudni másoknak? Előfordul, hogy megsérted őket, vagy bántóan beszélsz róluk? Vagy pedig bátorító, életet adó dolgokat mondasz, amit öröm hallgatni?

Ajánld fel az ajkaidat Istennek, és az Ő tetszése szerint használd – dicséretre, imádatra, építésre, bátorításra, hálaadásra. Helyezd az Úr oltárára minden reggel! Add át Istennek a szádat, megvallva az Igéjét: „Nyisd meg ajkamat Uram és dicséretedet hirdeti szám” (Zsolt 51:17).


Ima

Uram, nyisd meg az ajkaimat, hogy dicsérjelek és hálát adjak Neked. Segíts, hogy a szavaim életet és örömöt árasszanak, dicsérjenek és magasztaljanak Téged.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon