Szánj időt a hallgatásra!

Szánj időt a hallgatásra!

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak. —Zsolt. 5:4

Ahhoz, hogy meghalljuk Isten hangját, szükség van rá, hogy időt találjunk arra, hogy egyszerűen csak csendben legyünk. Ez fontos része az Istennel való szoros közösségnek. Így ismered fel Isten vezetését az életedben. Elfoglalt, sietős, rohanó, stresszes életmóddal nagy kihívás meghallani az Urat.

Ha éhezel rá, hogy érzékeld Isten hangját, keress egy helyet, ahol elcsendesedhetsz. Maradj egyedül Vele, és mondd el Neki, hogy szükséged van rá, és szeretnéd, ha megtanítana arra, hogyan fogadhatod el az Ő vezetését és irányítását. Kérd meg, mondja el, mit tervez az életeddel kapcsolatban, és mit akar, mit tegyél aznap.
És aztán arra bátorítalak, hogy tedd ezt: szánj időt arra, hogy meghallgasd.

Még ha nem is érzel azonnali késztetést a szellemedben, Isten azt ígéri, hogy ha keresed Őt, megtalálod (Jer. 29:13). Szólni fog hozzád. Belső tudás, a józan ész, bölcsesség vagy békesség által fog vezetni téged. És minden alkalommal, akárhogyan is vezet, az Ő vezetése mindig egybevág majd az Ő Igéjével.

Azt tapasztaltam, hogy Isten nem mindig azonnal vagy nem feltétlenül az imaidőnk alatt szól hozzánk. Lehet, hogy végül két nappal később, miközben éppen valami teljesen mással foglalkozol. Bár lehet, hogy nem a mi időzítésünk szerint történik, Ő szólni fog, és tudatja velünk, merre kell mennünk.


A hallgatás létfontosságú része az Istennel töltött mindennapi időnek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon