Tedd félre azokat a dolgokat, amik elterelik a figyelmedet!

Tedd félre azokat a dolgokat, amik elterelik a figyelmedet!

„Lelkem hozzád vágyódik éjjel teljes szívből kereslek téged” —Ézs 26:9

Sok olyan dolog van a világban, amik eltompítják Isten hangját, háttérbe szorítják Őt az életünkben. Ezek a zavaró, figyelmünket elterelő dolgok sokfélék lehetnek, a tévétől a rádióig…ételtől a hobbiig minden. Még a gyülekezeti tevékenységek is elterelhetik, elvonhatják a figyelmünket az Úrról.

Pedig minden ember életébe eljön a nap, amikor már csak az Úr marad. Minden más elmúlik. És amikor ez megtörténik, Isten még mindig ott lesz.

A Biblia azt mondja, hogy ami Istenből megismerhető, az nyilvánvalóvá lett előttünk, mert Isten nyilvánvalóvá tette számunkra (Róm 1:19-21). Minden ember megáll majd egy nap előtte és számot ad az életéről. (Róm 14:12)

Amikor az emberek nem akarják az életükkel Istent szolgálni, hanem a saját útjukat járják, megtalálják a módját, hogy elrejtőzzenek, és figyelmen kívül hagyják az ösztönös belső tudást a Teremtőjükről. Pedig Ő szeretne szólni hozzájuk és irányítani őket, hogy merre menjenek.

Azonban semmi más nem elégítheti meg Isten iránti belső vágyakozásunkat, csak a Vele való közösség. Ézsaiás jól megfogalmazta a bennünk levő éhséget Isten iránt, amikor ezt írta: „Lelkem hozzád vágyódik éjjel és teljes szívből kereslek téged…”(Ézs 26:9)

Istentől hallani létfontosságú ahhoz, hogy élvezhessük az Ő örökkévaló tervét az életünkre. A mi döntésünk, hogy hallgatunk-e Istenre, senki nem teheti meg ezt helyettünk. Isten nem erőlteti ránk az akaratát, de mindent megtesz, hogy arra bátorítson, hogy igent mondjunk az Ő útjaira. Mi akadályoz meg abban, hogy Rá hallgass? Egy egészségtelen kapcsolat? Egy munka? Rossz szokás? Isten hív és vágyik közösségben lenni veled. Tedd félre mindazt, ami elvonja a figyelmedet és csatlakozz hozzá!


Ima

Istenem, ahogy Ézsaiás írta, az én lelkem is Hozzád vágyódik. Tudom, hogy mindennél fontosabb, hogy meghalljam a hangod. Tudom, hogyha félreteszem a zavaró tényezőket, hűséges leszel és találkozol velem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon