Fii cu un pas înaintea diavolului

Fii cu un pas înaintea diavolului

Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. – Iacov 1:12

Eu cred că singura modalitate de a fi cu un pas înaintea diavolului este să înțelegem ispitirea și să ne împotrivim ei într-un mod agresiv. Iacov 1:12 spune: „Ferice de cel ce rabdă ispita… va primi cununa vieţii…”. A răbda ispita înseamnă să treci prin încercare fără a da înapoi – pentru a rezista diavolului.

A răbda înseamnă, de asemenea, să treci printr-un timp al încercării, fără a permite ca acesta să îți schimbe atitudinea sau dedicarea. Isus nu a tratat niciodată oamenii în chip diferențiat atunci când a fost ispitit și dacă suntem maturi, vom urma exemplul Lui.

Isus înțelege exact cu ce ne confruntăm când suntem ispitiți iar uneori, El îngăduie să ne confruntăm cu ispitiri. Acestea ne atrag atenția asupra unor zone de slăbiciune din viețile noastre, dar Isus ne ajută să le biruim. Pe de altă parte, maturitatea se formează prin încercări. Singura modalitate în care tu poți să ai tot ceea ce Isus vrea să ai, este să devii ceea ce El te-a creat să fii.

Așa că ia hotărârea să fii răbdător și, prin harul lui Dumnezeu, nu ceda în fața ispitirii. Aceasta te va așeza cu un pas înaintea diavolului.


Rugăciune

Duhule Sfânt, cred că ești cu mine în timpuri de ispitire, așa încât pot să fiu răbdător și să rămân puternic întotdeauna, fiind astfel cu un pas înaintea diavolului.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon