Găsește curajul de a fi unic

Găsește curajul de a fi unic

„Slujiți-le nu numai când sunteți sub ochii lor, ca și cum ați vrea să plăceți oamenilor, ci ca niște robi ai lui Hristos, care fac din inimă voia lui Dumnezeu.” (Efeseni 6:6)

Pentru a putea fi cine ai fost chemat să fii în Hristos, alegând să trăiești încrezător într-o relație intimă cu Dumnezeu, este esențial să ai curajul de a fi unic. Aceasta înseamnă să fii mulțumit de modul în care ai fost creat de către Dumnezeu, alegând să nu fii ca toată lumea.

Una dintre capcanele în care cădem cu ușurință este aceea de a ajunge să le facem pe plac oamenilor. Însă încercarea aceasta de a le face pe plac celorlalți nu duce decât la frustrare. Inițial, când începem să ne schimbăm personalitatea pentru a-i mulțumi pe alții, primim comentarii care ne fac să ne simțim bine cu privire la propria persoană. Însă această situație nu va dura. Părerile oamenilor sunt schimbătoare și superficiale. Numai părerea lui Dumnezeu contează cu adevărat.

Ești valoros deoarece Dumnezeu Și-a trimis singurul Fiu ca să moară pentru tine. Ești valoros deoarece Dumnezeu te iubește, și nu pentru ceea ce cred sau spun ceilalți despre tine.

Te încurajez să accepți lucrurile care te fac unic. Dacă părul tău e puțin diferit, dacă ai o personalitate unică, dacă ai un talent ieșit din comun – indiferent care e acesta, mulțumește-I lui Dumnezeu că te-a creat într-un mod special și alege să îți folosești darurile și talentele precum și personalitatea pentru a-L slăvi pe El.


Numai atunci când vei accepta persoana care te-a creat Dumnezeu să fii vei ajunge să te bucuri cu adevărat de viața pentru care Isus a murit ca să ți-o dea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon