Mai întâi de toate

Mai întâi de toate

„Căutați [năzuiți la, urmăriți] mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea [modul Lui de a lucra și de a fi corect] Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33, Biblia amplificată)

Prea adeseori, ne petrecem tot timpul căutându-L pe Dumnezeu pentru a primi lucruri, binecuvântări, răspunsuri la problemele noastre, când nu ar trebui decât, pur și simplu, să Îl căutăm pe Dumnezeu. Cu cât mai mult Îl căutăm pe Dumnezeu doar pentru a avea o relație cu El, cu atât mai mult se vor rezolva toate celelalte lucruri din viața noastră.

În primii ani ai lucrării mele, Îl căutam pe Dumnezeu pentru a afla cum să-mi fac lucrarea să se dezvolte. Rezultatul a fost că aceasta a rămas neschimbată. Nu a crescut deloc atât de repede cum am sperat eu, uneori având chiar perioade de declin. Pe atunci, nu mi-am dat seama că nu trebuia decât să caut Împărăția lui Dumnezeu, ca El să se ocupe de dezvoltarea lucrării.

Adevărul este că nu trebuie să Îl implorăm pe Dumnezeu să ne dea nimic. Dacă ceea ce ne dorim este conform voii Sale, la timpul potrivit, El ne va oferi ce este mai bun pentru noi. Nu trebuie decât să Îl iubim pe Dumnezeu, să Îl căutăm pe El mai întâi și să vrem să facem lucrurile așa cum spune El. Dacă facem asta, vom obține o apropiere de Dumnezeu care este vitală pentru a reuși să facem față succesului sau binecuvântărilor materiale primite de la Dumnezeu.

Caută mereu prezența lui Dumnezeu și nu darurile Lui. El îți va oferi multe lucruri bune, doar că El vrea să aibă întâietate în viețile noastre. Noi nu trebuie să avem alți dumnezei în afară de El!


Caută-L pe Dumnezeu mai întâi de toate, rămâi în El, căci așa vei ajunge să fii mai aproape de El ca niciodată.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon