A trăi precum Hristos

A trăi precum Hristos

„Apoi Dumnezeu a zis: ‚Să facem om după chipul Nostru [Tată, Fiu și Duhul Sfânt], după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.’” (Geneza 1:26, Biblia amplificată)

În Geneza 1:26, când Dumnezeu a spus: „Să facem om după chipul Nostru”, această imagine nu se referă la o asemănare fizică, ci la una de caracter. Noi am fost creați să preluăm firea Sa, caracterul Său, așa cum este reflectat în Fiul Său, Isus.

Cel mai mare scop al oricărui credincios este să semene cu Hristos. Aceasta este cea mai mare chemare a noastră în viață. E nemaipomenit să știm că putem avea o relație atât de apropiată cu Domnul, încât să putem începe să ne ocupăm de anumite situații așa cum ar face-o Isus și să îi tratăm pe oameni așa cum ar face-o El. Speranța noastră este să vrem să acționăm așa cum ar face-o și Isus.

Isus este exemplul nostru. În Ioan 13:15 (Biblia amplificată), El le-a spus ucenicilor Săi, după ce le-a spălat picioarele precum un servitor: „Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi să faceți [la rândul vostru] cum am făcut Eu.” În fiecare zi și în fiecare fel, privește spre Isus și urmează exemplul oferit de El în Cuvântul lui Dumnezeu, ca să te călăuzească în viața de zi cu zi.


Dumnezeu va lucra cu bunăvoință cu fiecare dintre noi, până când vom ajunge să ne purtăm și noi așa cum s-ar purta Isus în fiecare situație din viețile noastre.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon