Primind și dăruind Cuvântul

Primind și dăruind Cuvântul

Vreau să ştiţi, fraţilor, că împrejurările în care mă găsesc, mai degrabă au lucrat la înaintarea Evangheliei. – Filipeni 1:12

Uneori suntem atacați de dișman doar din cauza faptului că suntem preocupați de Cuvântul lui Dumnezeu. Marcu 4:17 vorbește despre cei care aud Cuvântul și apoi suferă pentru un timp:  „…dar n-au rădăcină în ei, ci ţin până la o vreme; şi cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el”.

Satana știe că noi suntem întăriți prin Cuvântul lui Dumnezeu, așa că vrea să ne oprească înainte de a-l răspândi. Așadar, este vital să păzim Cuvântul Său în inima noastră și să ne împotrivim diavolului, atunci când vine să îl fure de la noi. Când faci acest lucru, problemele pe care vrăjmașul le stârnește în calea ta, în final, te vor ajuta să îi aduci pe alții la Domnul.

Apostolul Pavel a spus că Domnul a permis să treacă prin multe lucruri, deoarece toate acestea i-au ajutat pe alții să devină mai încrezători în Domnul și să îndrăznească mai mult să proclame Evanghelia, fără frică. Chiar și în timpul detenției, erau evidente stabilitatea și abilitatea lui Pavel de a fi folosit de Dumnezeu.

Când mergem să slujim altora, înfruntăm unele adversități. Dacă rămânem, însă, în credință, având încredere în Dumnezeu, El ne va trece prin acele situații spre victorie, iar de-a lungul procesului vom fi o pricină de mare încurajare pentru alții.


Rugăciune

Doamne, vreau în fiecare zi să rămân în Tine și în Cuvântul Tău. Când vine prigoana în drumul meu, te rog să o folosești pentru a mă face mai puternic și pentru a mărturisi Cuvântul Tău celor din jurul meu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon