Adevărata fericire

Adevărata fericire

În toate privinţele v-am dat o pildă şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care Însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” —Faptele Apostolilor 20:35

Cu ani în urmă nu aveam nicio idee cât de mult dorește Dumnezeu să dăruim altora. Înainte de asta, am trăit o viață egoistă, în care eu eram pe primul loc. M-am luptat și m-am străduit să găsesc mereu fericire pentru mine însămi, dar întotdeauna mă găseam obosită, stresată și cu foarte nefericită.

Cu toate acestea, Dumnezeu m-a învățat câteva lucruri despre adevărata fericire. Odată ce mi-am dat seama că fericirea este rezultatul facerii de bine, am început să adopt un stil de viață prin care ajutam oamenii zilnic în mod intenționat.

Biblia spune în Faptele Apostolilor 20:35: „În toate privinţele v-am dat o pildă şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care Însuşi a zis: „’Este mai ferice să dai decât să primeşti.’”

Asta e uimitor. Ești mai fericit când dai decât atunci când primești? Nu prea are sens. Trăim într-o lume și într-o cultură care este obsedată să primească. De atâtea ori, ne uităm la oameni care au multe lucruri și credem că trebuie să fie cu adevărat fericiți.

Dar fericirea adevărată provine dintr-un stil de viață care dăruiește. Asta nu înseamnă că trebuie să dai milioane. Tot ce cere Dumnezeu este să dai ceea ce ai.

Nu vreau să fiu acea persoană care doar spune: „Păi, fac destul. Sunt mulțumit.” În realitate, asta nu va aduce niciodată satisfacție. Nu, vreau să ajut cât mai mulți oameni posibil.

Găsește azi pe cineva căruia îi poți da ceva. Indiferent cât de mare sau mic este darul tău, fie că este vorba de bani, de timp sau de încurajare, dă ceea ce ai. Experimentează adevărata fericire care vine din dăruire.


Rugăciune

Doamne, știu că adevărata fericire vine prin a dărui, nu a primi. Vreau să trăiesc o viață plină de bucurie adevărată care vine atunci când uit de dorințele mele egoiste și caut să dăruiesc celor din jurul meu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon