Adevăratele teste ale caracterului

Adevăratele teste ale caracterului

„Răbdarea [tăria] aduce biruință în încercare [credință aprobată și integritate testată], iar biruința aceasta aduce nădejdea [plină de bucurie și de încredere în mântuirea veșnică].” (Romani 5:4, Biblia amplificată)

Adevăratul nostru caracter se arată prin ceea ce facem atunci când nu ne privește nimeni. Pentru a trăi într-o relație apropiată cu Dumnezeu, este important să ai un caracter puternic căci, când îți dai seama că Dumnezeu este cu tine în fiecare clipă din fiecare zi, ajungi să trăiești pentru a-L mulțumi pe El, indiferent dacă ceilalți se uită la tine sau nu.

Mulți oameni fac ceea ce este corect atunci când altcineva – un lider, un angajator, o persoană influentă – îi privește, dar apoi caută calea mai ușoară când nu îi privește nimeni altcineva în afară de Dumnezeu. Noi, creștinii, ar trebui să spunem: „Voi face ceea ce este corect doar fiindcă vreau să-I fac pe plac Domnului.”

Adevăratul caracter se revelează și atunci când facem ceea ce este corect față de ceilalți, chiar dacă nouă ni s-a făcut ceea ce este corect. Isus ne-a arătat acest lucru – atunci când era „[insultat și] batjocorit, nu răspundea cu [insulte și] batjocuri” (1 Petru 2:23, Biblia amplificată). Putem urma exemplul lui Isus purtându-ne frumos cu cineva care nu se poartă frumos cu noi, binecuvântând pe cineva care nu ne binecuvântează, iubind oamenii care nu ne prea iubesc. Astfel de lucruri a făcut Isus și, dacă vrem să fim ca El, va trebui să alegem să facem și noi aceste lucruri.


Caracterul nostru este revelat atunci când alegem să facem ceea ce este corect chiar și atunci când nu vrem să o facem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon