Ridică-te și mergi mai departe cu Dumnezeu

Ridică-te și mergi mai departe cu Dumnezeu

„Scoală-te”, i-a zis Isus, „ridică-ţi patul şi umblă.” – Ioan 5:8

În Ioan capitolul 5 este prezentată povestea unui om care cred că reprezintă pe mulți dintre cei ce nu doresc să se schimbe.

În timpul sărbătorii din Ierusalim, Isus a vizitat scăldătoarea Betezda, unde erau adunați oameni bolnavi, care sperau să primească vindecare. Unul dintre cei care aștepta să fie vindecat a fost infirm de treizeci și opt de ani. Când l-a văzut, Isus l-a întrebat dacă dorește să fie vindecat.

Pentru mine, răspunsul pe care îl dă acest om, îmi spune de ce nu a fost vindecat în treizeci și opt de ani. El a spus: „Nu am pe nimeni să mă ajute să intru în scăldătoare când se tulbură apa”. În concluzie, omul evita responsabilitatea.

A doua problemă era că dădea vina pe alții. Omul a spus: „În timp ce eu încerc să mă îndrept spre scăldătoare, altcineva merge înaintea mea.”

Care a fost răspunsul lui Isus? În loc să îi răspundă cu părere de rău pentru cele relatate, i-a spus: „Ridică-te! Ia-ți patul și umblă.”

Ca schimbarea să aibă loc în viața ta, nu poți fi un prizonier al circumstanțelor tale. Înțelege astăzi că Dumnezeu este gata să te ajute. Trebuie doar să decizi  să te încrezi în El, așa că ridică-te și urmărește în mod activ libertatea pe care ți-o dă.


Rugăciune

Doamne, nu doresc să fiu o victimă a circumstanțelor. Vreau să mă schimb. Primesc astăzi puterea și libertatea Ta. Cred că, în timp ce merg cu Tine, o schimbare reală va avea loc în viața mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon