Auzul selectiv nu este permis

Auzul selectiv nu este permis

Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile! Evrei 4:7

Când nu dorim să auzim vocea lui Dumnezeu într-un domeniu al vieții noastre, de multe ori nu putem auzi vocea Lui nici în alte domenii. Uneori auzim doar ceea ce vrem să auzim, iar aceasta se numește „auz selectiv”. Când se întâmplă acest lucru, oamenii cred în cele din urmă că nu-L mai pot auzi pe Dumnezeu, dar acest lucru nu este adevărat. Cert este că El le-a vorbit deja și nu au reușit să dea curs. Permite-mi să ilustrez acest lucru printr-o povestire.

O femeie mi-a spus odată că I-a cerut lui Dumnezeu să-i dea indicații cu privire la ce voia El să facă ea: El a vrut ca ea să-și ierte sora pentru un incident care a avut loc în urmă cu câteva luni. Femeia nu voia să ierte, așa că a încetat să se roage. Când L-a căutat ​din nou pe Domnul pentru ceva, tot ce a auzit în inima ei a fost: „Iartă-ți sora mai întâi”.

Pe parcursul a doi ani, de fiecare dată când Îi cerea călăuzire lui Dumnezeu într-o situație nouă, El îi amintea cu blândețe să-și ierte sora. În cele din urmă, și-a dat seama că nu va ieși niciodată din rutina ei sau nu va crește spiritual dacă nu se supune, așa că s-a rugat: „Doamne, dă-mi putere să-mi iert sora.” În mod instantaneu, a înțeles multe lucruri din perspectiva surorii sale – lucruri pe care nu le avusese în vedere. În scurt timp, relația cu sora sa a fost complet restaurată și a devenit mai puternică ca niciodată.

Dacă dorim cu adevărat să-L auzim pe Dumnezeu, trebuie să fim deschiși să auzim orice vrea El să spună și doritori să dăm curs voii Sale. Te încurajez să auzi și să asculți.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Ai auz selectiv în vreun domeniu al vieții tale? Fii dispus să auzi vocea lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon