Ce este harul?

Ce este harul?

„… Duhul [Sfânt] [care împărtășește] harului [favoarea și binecuvântarea nemeritate ale Domnului].” (Evrei 10:29, Biblia amplificată)

Harul este puterea Duhului Sfânt care îți stă la dispoziție pentru a te ajuta să faci cu ușurință ceea ce nu reușești să faci cu propriile puteri nici atunci când te străduiești din greu. Harul este puterea lui Dumnezeu care intră în viețile noastre și ne permite gratuit să facem tot ceea ce trebuie să facem. Harul lui Dumnezeu ne stă mereu la dispoziție, însă nu îl putem primi decât prin credință, și trebuie să refuzăm să facem totul doar prin propriile puteri, fără Dumnezeu.

Duhul Sfânt ne aduce harul de la Dumnezeu Tatăl. De fapt, harul este puterea Duhului Sfânt care se revarsă din tronul lui Dumnezeu către oameni, pentru a-i mântui și a le permite să trăiască în sfințenie și să împlinească voia Domnului.

Noi ne putem bucura, putem avea pace și putem fi mulțumiți în fiecare zi doar datorită harului lui Dumnezeu, care e prezent în viețile noastre. Harul Său este cel care ne îngăduie să trăim în părtășie cu El. Cu harul lui Dumnezeu, ne putem bucura de viață în așa fel încât să putem fi liniștiți și mulțumiți.


Noi suntem mântuiți prin har, prin credință, și ar trebui să învățăm să și trăim astfel!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon