Cel mai important lucru din lume

Cel mai important lucru din lume

„Preaiubiților, dacă astfel [atât de mult] ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim și noi unii pe alții.” (1 Ioan 4:11, Biblia amplificată)

A iubi și a fi iubit fac cu adevărat ca viața să merite trăită. A iubi și a fi iubit reprezintă modul în care ne-a creat Dumnezeu să fim – acest lucru oferă scop și sens vieții. Iubirea este cel mai important lucru din lume.

De asemenea, este și domeniul din viața noastră în care suntem atacați cel mai puternic. Diavolul urmărește să ne despartă de iubirea lui Dumnezeu, așa că folosește tot ce poate pentru a ne complica înțelegerea iubirii lui Dumnezeu sau pentru a ne deruta. Principalul mod prin care ne înșală este să ne facă să credem că iubirea lui Dumnezeu față de noi depinde de valoarea noastră.

Iată cum a funcționat asta în viața mea: de câte ori dădeam greș, nu îmi mai permiteam să primesc iubirea lui Dumnezeu și începeam să mă pedepsesc singură prin faptul că mă simțeam acuzată și vinovată. Mulți ani am trăit astfel, cărându-mi sacul cu vinovăție peste tot pe unde mergeam. Făceam greșeli în mod regulat și mă simțeam vinovată pentru fiecare dintre ele. Apoi, încercam să obțin favoarea lui Dumnezeu făcând fapte bune.

Din fericire, a sosit și pentru mine ziua eliberării în cele din urmă. Dumnezeu cel milostiv mi-a revelat, prin intermediul Duhului Sfânt, iubirea pe care mi-o poartă. Acea revelație mi-a schimbat întreaga viață și umblarea cu El. Același lucru ți se poate întâmpla și ție. Când înțelegi că Dumnezeu te iubește necondiționat, totul se schimbă. Ești iubit nu pentru ceea ce ai făcut sau nu ai făcut, ci pentru Cine este Dumnezeu.


Iubirea pe care ți-o poartă Dumnezeu este perfectă și necondiționată. El continuă să te iubească chiar și atunci când greșești deoarece iubirea pe care ți-o poartă nu depinde de tine, ci e de la El.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon