Credința ca atitudine

Credința ca atitudine

„Domnul a fost cu Iosif şi Şi-a întins bunătatea peste el. L-a făcut să capete trecere înaintea mai-marelui temniţei.” (Geneza 39:21)

Cu toate că Iosif a fost pedepsit pe nedrept, fiind închis pentru o faptă pe care nu o făcuse, Dumnezeu a fost aproape de el, dându-i favoare și purtându-i de grijă. El ne-a arătat că un om nu este niciodată prea jos, nici chiar în închisoare, ca Dumnezeu să nu-i poată da favoare.

Orice ni s-ar întâmpla în viață, putem fi plăcuți înaintea lui Dumnezeu și oamenilor (Luca 2:52). Dar la fel ca în multe alte situații, dacă un lucru poate fi dobândit, nu înseamnă că automat îl și avem. Domnul pregătește multe lucruri pentru noi, însă nu ne putem bucura de ele dacă nu avem credință.

Spre exemplu, dacă ne ducem la un interviu de angajare plini de frică și cu gânduri de nereușită, mai mult ca sigur că nu vom primi acel loc de muncă. Pe de altă parte, chiar dacă participăm la un interviu pentru un loc de muncă pentru care știm că nu suntem calificați, totuși putem avea încredere că Dumnezeu ne va da favoare, dacă acel loc de muncă este voia Lui pentru noi.

Dumnezeu nu vrea ca noi să ne temem de greutățile pe care le întâmpinăm în viață. El este în control și va întoarce toate lucrurile spre binele nostru, dacă Îl iubim și ne punem încrederea în El.

Iosif a avut o atitudine bună într-o situație dificilă. Dacă avem credință, Dumnezeu ne dă favoare.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon