Credința să te vezi prin ochii lui Dumnezeu

Credința să te vezi prin ochii lui Dumnezeu

Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume. —1 Ioan 4:4

Indiferent cu ce te confrunți în viață sau ce îți rezervă viitorul, Dumnezeu ți-a dat deja credință pentru acest lucru. Poate că nu îți dai seama și poate crezi că nu ai ceea ce este necesar pentru a învinge, dar credința în Dumnezeu nu se bazează pe circumstanțele sau pe sentimentele noastre.

Inamicului i-ar plăcea să crezi că nu ai nicio șansă în viață, că ești prea slab, prea sărac sau inferior în orice fel. Dar Dumnezeu te vede diferit. Dumnezeu te vede prin ochii dragostei. El vede cine ești în Hristos – ceea ce poți fi și ceea ce El a investit în tine – nu ceea ce tu sau alții pot vedea.

Dacă te vezi așa cum te vede Dumnezeu, poți avea o viață de biruință.

Dar ai nevoie de credință. Nu poți doar să auzi că Dumnezeu te iubește și te vede ca pe copilul Său – trebuie să și crezi. Este nevoie de credință pentru a avansa și pentru a depăși provocările vieții. Și credința nu te ajută dacă nu știi cum să o activezi. Trebuie să îți activezi credința, pentru ca ea să funcționeze.

Activăm credința prin cuvinte, acțiuni și, bineînțeles, prin rugăciune. Depinde de noi să acționăm.

1 Ioan 4:4 este un verset citat foarte mult de creștini și aproape de fiecare dată când spun acest verset într-o biserică sau la o conferință, toată lumea aplaudă de bucurie. Dar câți oameni cred cu adevărat că „Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume”?

Adevărul este că Acela din tine este mai mare și El te iubește. Așa că pune-ți credința în acțiune astăzi și privește-te așa cum te vede Dumnezeu. Nu contează ce vrea dușmanul să vezi sau cum ar putea să fie lucrurile. Credința noastră este biruitoare, prin Cel care trăiește în noi!


Rugăciune

Doamne, cred că mă iubești și că mi-ai dat puterea de a birui. Ca și copil al Tău, voi acționa pe baza credinței pe care mi-ai dat-o în fiecare zi, încrezându-mă în Tine și depășind orice obstacol care vine în calea mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon