Cu siguranță poți!

Cu siguranță poți!

Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. —1 Corinteni 10:13

Cu toții ne confruntăm cu ispita – este o parte inevitabilă a vieții. Întrebarea nu este dacă vei fi ispitit, ci: „Când vei fi ispitit, vei fi pregătit?”

Chiar vreau să știi acest lucru: poți birui ispita. Nu mai spune: „Joyce, nu cred că pot”. Scoate-l pe „nu pot” din vocabularul tău.

Dacă te bazezi pe puterea și abilitățile tale, ai dreptate. Nu poți. Dar când ai Cuvântul lui Dumnezeu în inima ta, când te bazezi pe puterea Lui și ai încredere în promisiunile Sale, nu există nicio ispită pe care să n-o poți birui.

De-a lungul anilor, am observat cinci lucruri care fac toată diferența în ceea ce privește depășirea ispitei. În primul rând, trebuie să fii înțelept. Gândește-te la alegerile pe care le faci și la consecințele lor înainte de toate. Înțelepciunea privește înainte.

Apoi, trebuie să crezi că poți rezista ispitei. Condamnarea, vinovăția și rușinea se dezvoltă – dacă le oprești devreme, își pierd puterea, dar odata ce au prins elan, sunt greu  de oprit. În al treilea rând, consideră că ispita e parte din viața normală. Dacă te aștepți la o luptă, vei fi întotdeauna gata. În al patrulea rând, evită-ți slăbiciunile. Nu te pune în situații în care poți cădea cu ușurință. Dacă te confrunți cu administrarea banilor, nu merge la mall când nu îți poți permite să cumperi nimic!

Și, în final, nu îți însuși prea mult meritele. Nu absolvim niciodată școala ispitirii. Este atât de ușor să crezi că te-ai maturizat în urma poticnirii, dar odată ce faci asta, devii o țintă ușoară.

Dumnezeu dorește să ai încredere în El pentru a-ți aduce victorie în fiecare domeniu al vieții tale. Prin harul Său… poți!


Rugăciune

Doamne, îmi dau seama că ispita e prezentă mereu. Ajută-mă să nu fiu prins cu garda jos sau surprins când apare. Îți mulțumesc pentru înțelepciunea și harul pe care mi le dai pentru a birui orice ispită ca să trăiesc în biruința Ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon