De câte ori să mă rog?

De câte ori să mă rog?

„Cereţi , şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.” (Matei 7:7-8)

Cred că nu ar trebui să întocmim regule stricte când vine vorba de numărul de rugăciuni pe care îl facem pentru o cauză anume, dar cred că există câteva îndrumări pe care le putem aplica pentru a avea mai multă încredere în puterea rugăciunii.

Dacă copiii mei au nevoie de ceva, vreau ca ei să aibă încredere în mine că voi face ce îmi cer. Nu m-ar deranja, și s-ar putea chiar să apreciez, dacă mi-ar spune ocazional: „Mama, abia aștept acei pantofi pe care mi i-ai promis.” Aceste cuvinte mi-ar arăta faptul că ei chiar au crezut că voi face lucrul pe care l-am promis. Ei mi-ar aminti astfel de promisiuniea mea, fără să se îndoiească de integritatea mea.

Cred că uneori când Îi cerem lui Dumnezeu un lucru de prea multe ori, este un semn al îndoielii și al necredinței, nu al încrederii și perseverenței.

Când aduc o cauză înaintea lui Dumnezeu în rugăciune și îmi aduc aminte de acea cerere mai târziu, o pot aduce din nou înaintea Lui. Însă atunci când fac acest lucru, nu fac exact aceeași rugăciune, comportându-mă de parcă El nu m-a auzit din prima, ci Îi mulțumesc că lucrează la situația pentru care m-am rugat și mă aștept ca El să facă ce este mai bine.

Rugăciunea perseverentă și plină de credință aduce cu ea mai multă încredere și îmbărbătare cu cât continuăm să o aducem înaintea lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon