Dezvoltarea încrederii

Dezvoltarea încrederii

„Încredeți-vă în Domnul [dedicați-vă Lui, bazați-vă pe El, sperați cu încredere în El] pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor.” (Isaia 26:4, Biblia amplificată)

De câte ori nu am permis ca situațiile grele să ne umple de frustrare și să ne supere fără motiv? Câți ani din viață nu am petrecut spunând: „Cred în Dumnezeu. Mă încred în El.”, când, de fapt, ne îngrijoram, vorbeam pe un ton pesimist, încercând să ne descurcăm singuri?

Uneori, credem că avem încredere în Dumnezeu doar fiindcă așa spunem, dar, în interior, suntem temători și neliniștiți. Este bine că facem primii pași spre a ne încrede în Dumnezeu, dar trebuie să ne dăm seama că încrederea se poate dezvolta. A te încrede în Dumnezeu nu e doar ceva ce spui – ține de ceea ce spui, de atitudinea pe care o ai, de acțiunile pe care le întreprinzi.

Încrederea și încredințarea se construiesc în timp. De obicei, durează până când poți scăpa de prostul obicei de a te teme, a te îngrijora sau a-ți fi frică. Tocmai de aceea este important să „reziști” alături de Dumnezeu. Nu ceda și nu te da bătut, căci poți căpăta experiență și putere spirituală pe măsură ce treci prin diferite situații. De fiecare dată devii puțin mai puternic față de cum erai. Mai devreme sau mai târziu, dacă nu te dai bătut, vei ajunge să obții o liniște deplină, să ai pace și să te încrezi în Dumnezeu.


Dacă treci printr-o încercare, înțelege că e inutil să te îngrijorezi și folosește mai bine timpul acesta pentru a-ți dezvolta încrederea în Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon