Din groapă la palat

Din groapă la palat

„Și Faraon a zis lui Iosif: ‚Fiindcă Dumnezeu [al tău] ți-a făcut cunoscute toate aceste lucruri, nu este nimeni care să fie atât de priceput și atât de înțelept ca tine. Te pun mai-mare peste casa mea și tot poporul meu va asculta de poruncile tale. Numai scaunul meu de domnie mă va ridica mai presus de tine.’” (Geneza 41:39-40, Biblia amplificată)

O groapă este un șanț, o capcană sau o cursă. Se referă la distrugere. Satana vrea mereu să ne bage în groapă.

Iosif a fost vândut ca sclav de către frații săi. Aceștia l-au aruncat într-o groapă, intenționând să-l lase acolo ca să moară, dar Dumnezeu avea alte planuri. În cele din urmă, Iosif a fost vândut ca sclav în Egipt, unde a fost aruncat în închisoare fiindcă a refuzat să-și compromită integritatea. Însă, oriunde se ducea, Iosif beneficia de favoarea lui Dumnezeu. În cele din urmă, Iosif a fost promovat la palat, fiind al doilea la conducere după faraon.

Cum a reușit Iosif să ajungă din groapă la palat? Cred că datorită faptului că a rămas optimist, a refuzat să se amărască și a ales să se încreadă cu curaj în Dumnezeu. Cu toate că, de multe ori, părea a fi fost înfrânt, el nu a încetat să se încreadă în Dumnezeu.

Iosif a avut o atitudine corectă. El știa că Dumnezeu e în control, chiar dacă situațiile prin care a trecut păreau a fi scăpat de sub control. Același lucru e valabil și în viața ta. Dacă vei păstra o atitudine pozitivă, știind că Dumnezeu e în control, El te va duce din groapă la palat în moduri inimaginabile.

Indiferent de unde ai pornit, poți avea un final grozav!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon