Enumerând victoriile lui Dumnezeu

Enumerând victoriile lui Dumnezeu

„David a mai zis: ‚Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului și din laba ursului, mă va izbăvi și din mâna acestui filistean.’ Și Saul a zis lui David: ‚Du-te și Domnul să fie cu tine!’” (1 Samuel 17:37)

Când David s-a oferit să lupte cu Goliat, nimeni nu l-a încurajat. Cu toții, chiar și regele, i-au spus că e prea tânăr, fără experiență, prea mic și că nu avea armura potrivită. Însă David s-a încurajat singur, enumerând victoriile pe care i le oferise Dumnezeu în trecut. În cele din urmă, Saul i-a spus să se ducă, dar tot nu a crezut că David ar fi putut să învingă.

În viață vor fi multe momente în care nimeni nu te va încuraja, iar în acele momente, va trebui să te bazezi numai și numai pe Dumnezeu. Dușmanul încearcă mereu să ne descurajeze. El vrea să ne împiedice să facem ceea ce vrea Dumnezeu să facem. Astăzi vreau să te încurajez, spunându-ți că poți face tot ce ai nevoie să faci, dar numai cu ajutorul lui Dumnezeu.

Atunci când trebuie să aștepți mult timp după ceva anume, sau când pare că totul și toată lumea îți e împotrivă, în loc să devii pesimist, spune-I lui Dumnezeu: „Doamne, Îți voi fi credincios. Îmi amintesc ce ai făcut în trecut în viața mea. Știu că mă vei izbăvi din nou. Am încredere că mă vei ajuta să trec și de asta.” Dumnezeu e mult mai aproape de tine decât îți dai seama, iar El nu te va dezamăgi niciodată.


Dumnezeu este tăria ta, iar, cu El, orice este posibil.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon