Iartă repede

Iartă repede

„Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni 4:32)

Biblia ne învață să fim întotdeauna gata să iertăm. Aceasta este voia lui Dumnezeu, și indiferent ce părere avem noi despre acest subiect, El vrea ca noi să iertăm repede.

Conform 1 Petru 5:5, trebuie să ne îmbrăcăm cu caracterul lui Hristos, adică să fim răbdători, înceți la mânie, îndurători, gata mereu să iertăm și plini de milă. Dacă ar fi să definesc mila, aș spune că este capacitatea de a privi mai departe de lucrurile pe care cineva le face împotriva mea și să încerc să înțeleg motivația din spatele acestor acțiuni. Adesea, oameni fac lucruri pe care nici ei nu le înțeleg prea bine, dar întotdeauna există un motiv pentru care au comportamentul pe care îl au. Poate că sunt îndurerați, și astfel, nu își pot da seama că îi rănesc și pe cei din jur.

Dumnezeu iartă! Trebuie să fim plini de milă și iertători, așa cum El ne iartă greșelile noastre. El nu vede doar greșelile pe care le comitem, ci înțelege și motivația din spatele fiecărui lucru pe care îl facem, și este plin de milă și îndelung răbdător. Alegerea de a ierta ne aparține; Dumnezeu nu va obliga pe nimeni să ierte. Chiar dacă poate nu înțelegi acum, cred că voia lui Dumnezeu cu privire la iertare este cea mai bună. El poate să întoarcă spre binele tău încercările diavolului de a te distruge.

Trebuie să iertăm ca să nu îi permitem diavolului să aibă un „cârlig” în viața noastră.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon