Liber

Liber

„… Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor [pe Cineva care va mijloci pentru noi], pe Isus Hristos, Cel neprihănit [drept, echitabil, Cel care respectă voia Tatălui în fiecare scop, fiecare gând și fiecare acțiune]. El [tot Isus Însuși] este jertfa de ispășire [împăcarea] pentru păcatele noastre…” (1 Ioan 2:1-2, Biblia amplificată)

A existat o perioadă în viața mea când, dacă m-ați fi întrebat: „Care este ultimul lucru greșit pe care l-ai făcut?”, v-aș fi putut spune cu exactitate momentul în care o făcusem și cât timp plătisem pentru asta simțindu-mă vinovată. Mă îngrijoram pentru fiecare greșeală minusculă pe care o făceam și încercam cu disperare să nu păcătuiesc. Abia când am înțeles cum este iertarea oferită de Dumnezeu am reușit să mă eliberez de autoanaliza care îmi complica viața extrem de mult.

Dacă crezi cumva că trebuie să fii perfect pentru a merita să fii iubit și acceptat, atunci vei avea parte de frustrare în viață, deoarece nu vei fi niciodată perfect atât timp cât ai un trup pământesc. Cu cât te apropii mai mult de Dumnezeu, cu atât mai mult îți dai seama că El te iubește cu tot cu imperfecțiunile tale. Din dragoste pentru Dumnezeu, vom căuta în mod firesc să Îi facem pe plac, dar putem fi siguri că El ne înțelege imperfecțiunile.

Nu te condamna. Dumnezeu îți vede inima – faptul că dorești să Îi faci mereu pe plac – dar faptele tale nu vor coincide mereu cu dorințele tale până când nu vei ajunge în Rai. Poți încerca să fii tot mai bun pentru a te apropia de perfecțiune, dar vei avea nevoie mereu de îndurarea și iertarea lui Isus.


Răspunsul lui Dumnezeu la imperfecțiunea noastră este iertarea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon