Nu mă voi da bătut

Nu mă voi da bătut

„Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13)

Adeseori vin la mine persoane care caută sfaturi și au nevoie rugăciune, iar când le arăt ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu sau ceea ce cred că spune Duhul Sfânt, răspunsul lor este: „Știu că este adevărat, Dumnezeu mi-a arătat același lucru, dar Joyce, este pur și simplu prea greu!” Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite scuze pe care le aud.

Când am început să citesc în Cuvântul lui Dumnezeu despre cum pot să devin mai mult asemenea lui Isus, am comparat ceea ce citeam cu modul în care mă comportan și am spus: „Doamne, vreau să fac lucrurile după voia Ta, dar este atât de greu.” Plin de compasiune, Dumnezeu mi-a arătat ca aceasta este o minciună pe care vrăjmașul o plantează în mințile noastre pentru a ne duce în punctul în care să renunțăm. Însă poruncile lui Dumnezeu nu sunt prea greu de urmat, dacă le împlinim prin puterea lui Hristos.

Umblarea în ascultare față de Dumnezeu nu este prea grea, deoarece El ne-a dat Duhul Său, care lucrează cu putere în noi și ne ajută în tot ce ne-a cerut să împlinim. (Ioan 14:16). El este în noi și cu noi întotdeauna, pentru a ne împuternici să facem ceea ce nu putem, și de asemenea, să facem cu ușurință ceea ce ar fi greu fără El!

Lucrurile devin grele atunci când încercam să le facem de pe cont propriu, fără a ne sprijini și a ne baza pe harul lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon