Păstrează-ți inima liberă

Păstrează-ți inima liberă

„Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm [lăsăm, remitem, renunțăm la datorii și nu mai avem resentimente față de] greșiților noștri.” (Matei 6:12, Biblia amplificată)

Isus a vorbit adesea despre nevoia de a-i ierta pe ceilalți. Dacă vrem să trăim într-o relație apropiată cu Dumnezeu, este important să iertăm cu ușurință. Cu cât iertăm mai repede, cu atât ne este mai ușor să trăim în pace. Acest lucru ne permite să rezolvăm problema înainte ca aceasta să se înrădăcineze în emoțiile noastre. Amărăciunea este mult mai greu de îndepărtat dacă are rădăcini lungi și puternice.
Atunci când suntem supărați pe cineva, nu îi facem rău persoanei respective – de fapt, ne facem rău nouă înșine. Dacă nu îi putem ierta pe alții, nu îi facem pe ei să se schimbe, ci nu facem decât să ne schimbăm pe noi. Acest lucru ne face morocănoși, plini de amărăciune, nefericiți și greu de suportat de către ceilalți. Gândiți-vă numai: atunci când crezi că îi porți ură cuiva, ura te ține captiv.

Faptul că nu vrem să iertăm reprezintă modalitatea înșelătoare prin care Satana reușește să ne țină sclavi. El vrea să credem că astfel reușim să ne răzbunăm, că așa ne protejăm ca să nu fim răniți din nou, dar acest lucru nu este deloc adevărat. Lipsa de iertare continuă să te rănească și te împiedică să te apropii de Dumnezeu.

Dacă ai fost rănit de altcineva, te încurajez să Îi ceri lui Dumnezeu să-ți dea harul de a putea ierta acea persoană căreia îi porți pică. Ia decizia ca, de acum înainte, să-ți păstrezi inima și viața libere de acest sentiment negativ și distrugător.


Poți avea o bună sănătate emoțională doar atunci când renunți la amărăciune și lipsă de iertare.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon