Păzește-ți inima

Păzește-ți inima

Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii! —Proverbe 4:23

Proverbe 4:23 spune să îți păzești inima pentru că ea determină cursul vieții tale. Meditează la acest lucru. Orice e în inima ta va ieși la iveală în viața de zi cu zi. Ceea ce este în tine își va găsi calea de ieșire, iar toată lumea va putea vedea asta.

De aceea este extrem de important să monitorizăm lucrurile cărora le permitem să ne modeleze inimile. Nu vreau ca ceva neplăcut, păcătos și egoist să-și găsească calea afară și să afecteze relațiile mele cu ceilalți. Sunt sigură că nici tu nu îți dorești așa ceva.

O mare parte din păzirea inimii presupune să înveți cum să îți controlezi gândurile, cuvintele, dispoziția și perspectiva asupra vieții. De obicei, ceea ce crezi se reflectă în ceea ce spui. Ceea ce spui afectează modul în care te simți și acest lucru se manifestă în atitudinea ta generală.

În viața de zi cu zi, aceasta determină modul în care faci față circumstanțelor tale – dacă vei avea pace sau dacă vei ceda într-o situație stresantă. Influențează modul în care le răspunz altora, cu compasiune și înțelegere, sau cu judecată și aroganță – mai ales când nu ești de acord cu ei!

Poți opri gândurile tale de la a-ți afecta cuvintele și atitudinile,  dar consider că este mult mai ușor să ai gânduri divine de la început. Petrece timp în prezența lui Dumnezeu și lasă Duhul Sfânt să îți umple inima cu bunătatea Lui.


Rugăciune

Doamne, vreau ca inima mea să fie plină doar cu gânduri și dorințe care sunt de la Tine. Pe măsură ce petrec mai mult timp în prezența Ta și mă concentrez doar pe Tine, știu că inima mea se va schimba în bine, influențând restul vieții mele în bine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon