Poți să râzi de propria-ți persoană?

Poți să râzi de propria-ți persoană?

„Atunci, gura ne era plină de strigăte de bucurie și limba, de cântări de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: ʽDomnul a făcut mari lucruri pentru ei!’” (Psalmul 126:2)

Unul dintre lucrurile minunate atunci când ești creștin e faptul că nu e deloc ceva complicat – de fapt, ni se spune să ne smerim și să fim ca niște copilași. Chiar dacă Domnul vrea ca noi să ne maturizăm în atitudine, comportament și acceptare a responsabilității noastre în Hristos (Efeseni 4:15), în același timp, El vrea ca noi să fim ca niște copii în ceea ce privește dependența noastră de El și dorința noastră de a fi aproape de El.

Un lucru caracteristic copiilor este faptul că ei se distrează orice ar face. Ei reușesc să se simtă bine. Dumnezeu vrea ca și noi să fim la fel. Putem învăța să ne bucurăm de tot ce facem, dar și să ne bucurăm de prezența Lui mereu. Noi putem și ar trebui să iubim toate aspectele vieții, latura laică, precum și cea sacră. Te poți bucura de faptul că faci parte dintr-un grup de studiu biblic alături de prieteni, așa cum te poți bucura și când faci diferite treburi prin casă.

Este sănătos să înveți să te bucuri și să găsești latura amuzantă a lucrurilor în viața ta de zi cu zi. Putem învăța chiar și să râdem de propria persoană. După cum spunea Art Linkletter: „Oamenii sunt amuzanți!” Asta înseamnă că și noi suntem.


Râzi cât de des poți, fiindcă o inimă veselă este de mare folos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon