Puterea unității în Hristos

Puterea unității în Hristos

Povăţuitori orbi, care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila! – Matei 23:24

E greu de crezut câte culte și grupări independente creștine sunt astăzi, cu toate că este doar o Biblie și un singur mesaj!

De-a lungul anilor, din cauza mândriei și a legalismului, oamenii au simțit nevoia de a înființa mii de biserici și grupuri creștine – chiar diferite versiuni ale Bibliei – pentru a-și susține diferitele interpretări despre ceea ce au crezut că spune Biblia.

Am ajuns la concluzia că niciunul dintre noi nu are dreptate 100%. Multe lucruri din cauza cărora ne luptăm sunt neînsemnate. În Matei 23:24, Isus spune fariseilor că au strecurat țânțarul și au înghițit cămila. Au devenit atât de năzuroși cu privire la lucrurile mărunte, încât nu au mai reușit să se ocupe de lucrurile cu adevărat importante.

Dacă permitem prejudecăților, urii și dezbinării să ne ocupe inima, nu vom mai avea putere să le oprim. Doar înțelegerea și unitatea în dragostea lui Hristos va elibera puterea de a înfrânge prejudecățile. Dragostea lui Dumnezeu este întotdeauna mai mare decât critica și dezbinările.

Rugăciune

Duhule Sfânt, te rog expune orice păcat din inima mea care provoacă dezbinare,  prejudecată sau ură și care îmi poate afecta viața. Doresc să umblu în dragostea Ta și î n unitate cu frații și surorile mele în Hristos. 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon