Rămâi în dependență de Isus

Rămâi în dependență de Isus

„Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă , căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” (Ioan 15:5)

Eu am fost o persoană foarte independentă, iar Dumnezeu mi-a vorbit prin Ioan 15:5 încă de la începutul umblării mele cu El. Când primim puterea lui Dumnezeu, ajungem să experimentăm acea dependență completă de El. Credința înseamnă să ne abandonăm total în Mâna Domnului, având încredere în puterea, înțelepciunea și bunătatea Lui.

Trebuie să recunoaștem nevoia noastră de a ne sprijini pe Domnul, de a depinde în totalitate de El. Practic, trebuie să Îi predăm Lui povara inimii noastre, în rugăciune. Fără ajutorul Lui, nu putem schimba nimic: nici pe noi înșine, nici pe partenerul nostru, familia noastră, prietenii sau circumstanțele. Într-adevăr, despărțiți de El nu putem face nimic.

Dacă nu Îi permitem lui Dumnezeu să fie Domn peste viața noastră, nu putem avea pace și bucurie. De multe ori ne preocupăm cu lucruri la care nu ar trebui nici măcar să ne gândim. Nimic nu este prea greu pentru Domnul, dar atât de multe sunt prea dificile pentru noi. Cu ajutorul și sub îndrumarea Duhului Sfânt, vom ajunge în punctul în care vom găsi liniștea, știind că Îl cunoaștem pe Cel care are toate răspunsurile, chiar și atunci când noi nu le avem… și putem să ne încredem în El!

Vei fi eliberat de griji dacă vei face următoarea mărturisire: „Doamne, nu știu ce să fac, și chiar dacă aș ști, nu aș putea de unul singur. Dar am privirea ațintită spre Tine. Voi alege să aștept și să Te las să lucrezi.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon