Renunțând la obiceiurile rele

Renunțând la obiceiurile rele

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine. —Romani 12:21

Când am început relația noastră cu Hristos, am început o călătorie de-o viață în care să devenim oamenii pe care Dumnezeu i-a creat să fie. În acest proces, învățăm cum să ne depășim slăbiciunile și să trăim prin puterea lui Dumnezeu. Asta înseamnă adesea să renunțăm la obiceiurile rele.

Ani de zile am avut obiceiul de a mă supăra de fiecare dată când nu se întâmplau lucrurile așa cum îmi doream. Poate că nu acesta e obiceiul tău rău. Poate bârfești sau înjuri, bei prea multă cafea sau te uiți prea mult la televizor sau cheltui bani pe lucruri de care nu ai nevoie. Indiferent de obiceiul tău rău, poți să renunți la el.

Nu voi spune că e ușor să renunți la un obicei rău, dar este dorința lui Dumnezeu de a lua autoritate asupra obiceiurilor noastre proaste. El nu vrea ca noi să fim conduși de emoțiile noastre – El dorește să avem biruință.

Renunțarea la unui obicei rău necesită o serie de alegeri bune, una după alta. Cei mai mulți dintre noi vor încerca să facă acest lucru pe cont propriu fără ajutorul Duhului Sfânt. Dar în cele din urmă ne dăm seama că nu putem să-I fim pe plac lui Dumnezeu fără ca El să nu ne ajute.

Biblia Amplificată se referă la Duhul Sfânt ca la „persoana de încredere”. El e mereu pe aproape în caz că ai probleme și ai nevoie de puțin ajutor. Dar El nu va veni neinvitat. Trebuie să-I ceri ajutorul.

Romani 12:21 spune că biruim (stăpânim) răul prin bine. Acesta este unul dintre cele mai mari secrete din Cuvântul lui Dumnezeu. Este mult mai ușor să faci o alegere potrivită când te concentrezi pe Dumnezeu și pe victoria ta în loc de teama de eșec.

Fă azi alegerea să te lași călăuzit de Duhul Sfânt, să renunți la obiceiurile proaste și să trăiești în victorie!


Rugăciune

Doamne, m-am săturat să am obiceiuri rele. Aleg acum să preiau autoritatea pe care mi-ai dat-o asupra ispitelor care doresc să mă conducă. Voi urma Duhul Tău cel Sfânt ca să îmi însușesc obiceiuri noi și mai bune.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon